Floarea soarelui a fost planta care ne-a salvat de fiecare data. In ultimii 5 ani cea mai mare productie obtinuta a fost la floarea soarelui. Acesta este unul din motivele care ne face sa o apreciam foarte mult iar un alt motiv se datoreaza frumusetii ei si starii de optimism pe care o ofera.

Sunt foarte multe lucruri care fac floarea soarelui sa fie interesanta. Spre exemplu in cartea sa, Codul lui Da Vinci, Dan Brown povesteste despre “Golden Ratio” facand referire la sirul lui Fibonacci iar floarea soarelui respecta exact aceasta regula prin dispunearea in spirala a semintelor. Tot floarea soarelui, in anul 2012, a avut ocazia sa calatoreasca in spatiu alaturi de astronautul Don Pettit care a luat cu el seminte si a cultivat-o acolo. Adevarul ca are putin alien-look planta lui Pettit.

Pana la umplerea totala a semintelor aceasta planta urmareste soarele pe tot parcursul zilei de unde si legende despre dragostea celor doi. Fenomenul se numeste heliotropism.  Pentru aceasta planta frumoasa trebuie sa multumim nativilor americani care o cultivau pentru ulei dar si in scopuri medicinale inainte sa fie adusa in 1500 de conquistadorii spanioli.

    Mierea de floarea soarelui

Cum se obtine orice tip de miere puteti afla pe scurt acest articol.

Mierea de floarea soarelui este una dintre cele mai gustoase si sanatoase tipuri de miere. Poate fi folosita ca indulcitor pentru bauturi, cat si in bucatarie, pentru prepararea prajiturilor si a biscuitilor cu miere carora le va da un gust aparte. Are proprietati tonice psihice si proprietati fizice generale, stimuleaza sistemul imunitar si are un renume puternic in randul produselor afrodisiace. Mierea de floarea soarelui este indicata in tratarea durerilor de gat , este antifebrila, regleaza hipotensiunea si hipertensiunea, iar datorita continutului de vitamina P este recomandata persoanelor care au o activitate circulatorie deficitara sau probleme de memorie. Apropo de circulatie deficitara la maine si picioare iata ceva ce cred ca v-ar placea. Combinata cu vin rosu ofera rezultate rapide legate de problemele de circulatie.

Este una din cele mai energizante tipuri de miere. E recomandata a fi utilizata si in cazuri de anemii, de efort fizic si intelectual, in stari de oboseala, surmenaj. Aici chiar putem spune ca mierea de floarea soarelui iti da aripi! Totodata are proprietati afrodisiace.

Are si o particularitate fata de alte tipuri de miere. Contine lecitina in stare pura. Astfel este un excelent stimulent intelectual.  Ajuta si la intarirea memoriei.

Pe scurt iata ce proprietati are si indicatiile sale terapeutice:

 

Proprietati:

– antibiotic

– afrodisiac

– tonic psihic si fizic

– energizant

– antipiretic- ajuta la scaderea febrei

– stimuleaza sistemul imunitar

– regleaza tensiune arteriala, indiferent ca este vorba de hipotensivi sau hipertensivi

– activeaza si stimuleaza circulatia sanguina

 

Indicatii terapeutice:

– efort fizic si psihic prelungit

– anemii

– afectiuni ale vaselor sanguine sau probleme circulatorii (mai ales ale circulatiei periferice)

– hipo si hipertensiune

– surmenaj

– afectiuni ale stomacului

– afectiuni ale aparatului respirator

– probleme legate de memoria deficitara

– datorita continutului de lecitina este de real ajutor elevilor, stimuland intelectul

– stari febrile

Daca doriti sa va bucurati de aceste proprietati puteti comanda miere de floarea soarelui direct din site, telefonic, facebook sau chiar instagram.

Enjoy the sun!